A liga kedvence a védekező bajnok, Slavia, Pilsen és Sparta


A laktanyák rekord hat hetes szünetét követően az első labdarúgó-bajnokság új éve kezdődik pénteken, amelyet másodszor játszanak a felépítmény formátumban. Slavia a cím egyértelmű kedvence, de Pilsen egy év szünet után visszatér a bajnoki trónra. A Sparta hagyományosan mesteri ambícióval rendelkezik, bár Václav Jílek új edzője alatt Unibet bonusz valószínűleg némi időre lesz szüksége. Az egyetlen új versenyző a České Budějovice.

A tavalyi szezonban a Slavia is megnyerte a kupát, és 77 év után az Európai Liga negyeddöntőin kívül nyerte meg a kettőt. Jindrich Trpišovský a gazdag kínai tulajdonosokkal rendelkező háztartásbeli megbízottjaiknak nem lehet más célja, mint a védelem. Praguers, akik az utolsó negyedik fordulóban a bajnokok bajnokságának előkelőért küzdenek, megtartották a fő támogatót és az elmúlt év közepén Tomáš Souček legjobb játékosát, míg a csapat legeredményesebb játékosa, Miroslav Stoch, összesen kilépett a csapatból.

Sőt, Simon Deli valószínűleg vissza fog térni Belgiumba, hogy megtudja, helyettesíthetik-e őt. A post trackerén David Hovorka, Tomáš Holeš a védelem jobb oldalán, a román középpályás Nicolae Stanciu, aki tavaly ősszel a Sparta riválison játszott, a legszembetűnőbb. A bohémiai házigazdát követően a Bahraini csatár, Hilál Júsuf végső lépést tett Edenre.

A vörös és fehér, akik a hétvégén a Csehszlovák Szuper Kupa 3: 0-os győzelmével a Trnava-ban győzöttek, két szabadtéri Unibet Magyar mérkőzésen lépnek be a bajnokságba a gyep felújítása miatt. “A 2018/19-es álomszezont töltöttük, és meg akarjuk védeni a bajnoki címet” – mondta Jaroslav Tvrdik, az igazgatótanács elnöke.

A Sparta egyetlen címet nyert az elmúlt kilenc évadban, és nem nyerte el a trófeát a 2013/14. Szezon óta, amikor megnyerte a bajnokságot és a kupát. Befejezi az Olomoucból érkezett Jilek új edzőjét.

Full Width 2014. All Rights Reserved