Monako stratilo zo zreteľa všetko, čo z nich urobilo šampiónov Ligue 1


Aj keď má Bordeaux k zdokonaleniu týchto myšlienok ešte ďaleko, Nice sa snažila znovu získať čaro šikovnej obchodnej činnosti bývalého prezidenta Jeana-Pierra Rivèra, obe sa však kvôli Monaku snažia zmeniť. Pred niekoľkými rokmi Monako ponúklo dramatický dôkaz, že táto filozofia môže priniesť bezprecedentné finančné a športové úspechy v Ligue 1. Avšak Monako, ktoré išlo príkladom iným klubom, odvtedy stratilo cestu.

Monako ešte nevyhralo ktorýkoľvek z ich prvých troch zápasov v Ligue 1 v tejto sezóne, ale ich prvou starosťou v nedeľu v Štrasburgu bude dohrávanie zápasu s 11 mužmi.V ich úvodnom zápase sezóny – porážke domácich nad Lyonom 3: 0 – bol Cesc Fàbregas po zrážke s Léom Duboisom pravdepodobne tvrdo vylúčený; Výpad Rubena Aguilara pri porážke 3: 0 v Metzi bol jasnejší; a Jemerson urobil tri z troch, keď bol kontroverzne vylúčený cez VAR za výrub Romaina Philippoteauxa pri nedeľňajšej remíze 2: 2 doma s Nîmes.

Góly Wissama Ben Yeddera a Islama Slimaniho dali Monako o víkende viedlo proti Nîmesovi 2: 0, ale zrútilo sa po červenej karte Jemersona a Sportingbet Slovensko muselo sa uspokojiť s bodom – ich prvým v sezóne. Vzhľadom na rozdiel v kvalite medzi týmito dvoma tímami – Ben Yedder, Islam Slimani, Adrien Silva, Aleksandr Golovin, Gelson Martins a Kamil Glik – to všetko začalo pre Monako -, fanúšikovia klubu budú z takéhoto kolapsu znepokojení.Obaja strední obrancovia prvej voľby Nîmes boli vylúčení a päť z ich predných šiestich z minulej sezóny – vrátane Téji Savanier, jedného z významných hráčov kampane – z klubu odišlo v lete. Ich náhrady boli z väčšej časti z druhého stupňa a veľa z nich malo málo najlepších letov. Nîmes boli pri braní, ale Monako nemohlo prácu dokončiť.

Porézne, nevýrazné a nepoddajné zobrazenia Monaka – ktoré ich nechávajú na druhom konci tabuľky – sú zrkadlom pocitu chaosu, ktorý presahuje hráčsky štáb. .Presný prieskum, bláznivé vyjednávanie a holistický štýl náboru hráčov, ktorý nakoniec vyústil do ich slávneho zisku titulu v roku 2017, sa vyparili.

Monako bolo majstrom v preosievaní cez nedocenené trhy, aby našli lacných, rozvíjajúcich sa hráčov, ktorí by mohli vyvíjať a potenciálne predávať. Podpísanie Fabinha z klubu Primeira Liga v strede tabuľky Rio Ave a Thomasa Lemara z Caenu za 4 mil. EUR im pomohlo dostať sa do štvrťfinále Ligy majstrov v roku 2015. Na tejto strane boli Yannick Carrasco, Layvin Kurzawa, Geoffrey Kondogbia a Anthony Martial: zmes skúsených hlavy, ktoré by mohli viesť, a mladší hráči pripravení na futbal v prvom tíme.

Na veľa z týchto úspechov sa zabudlo po získaní titulu a dosiahnutí semifinále Ligy majstrov v roku 2017.Namiesto podpisovania mladých hráčov, ktorí sa ešte len rozvíjali, klub priniesol dorastencov, ktorí boli ďaleko od prvého XI; zatiaľ čo napríklad slovo João Moutinho nebolo vhodne nahradené. Toto leto sa posunuli do druhého extrému, v novej politike zameranej výlučne na skúsených internacionálov, ktorá sa podobá neúspešnému modelu „Champions Project“ v Marseille.

Monako bolo toto leto bolestivo pomalé v prestupovom období. Dohody pre obrancu Lille Adama Soumaora a útočníka Milána Andrého Silvu boli uzavreté, ale pre finančné zjednávanie na poslednú chvíľu prepadli. Úvodnú prehru s Lyonom a remízu s Nîmesom začalo hlavne pre neskoré príchody iba päť hráčov. Leonardo Jardim v tomto termíne už v Ligue 1 nasadil 22 hráčov.Po sezóne neistoty začalo Monako nový. Sylvinho oživil Lyon, takže bude mať Ligue 1 nakoniec titul? Čítať viac

Zdržanlivý nábor klubu vďačí za mnohé zmenám vykonaným nad Jardim. Monako ťažko nahradilo Luisa Camposa, jedného z najlepších svetových športových riaditeľov, ktorý z klubu odišiel v roku 2016 po tom, čo už bola zhromaždená veľká časť tímu, ktorý získal titul. Teraz dokazuje svoju hodnotu v Lille, kde pomohol premeniť chaotickú stranu ohrozenú Marcelom Bielsom na zostup na šampióna titulu. Bývalý športový riaditeľ Chelsea Michael Emenalo bol obzvlášť neúspešný a po získaní titulu sa snažil nahradiť odchody zvučných mien.Predtým, ako sa začiatkom tohto mesiaca presunul, ho vlastníci nakoniec marginalizovali.

Výmena Vadima Vasilieva po jeho prekvapení bude pre jeho nástupcu ťažkým odchodom z role verejnej tváre a hlavného vyjednávača klubu. Oleg Petrov, ktorý mal vo februári nulové futbalové skúsenosti. Je pozoruhodné, že Rus má trhliny s Jorgem Mendesom, kvôli agentovej túžbe využiť Monako ako miesto štartu kariéry pre svojich menej úspešných klientov a jeho pokusom presunúť kapitána Falcaa do Galatasaray skôr, ako bude leto hotové.

Nie je to tak dávno, čo šikovný skauting Monaka považoval nábor a Jardimov talent pre rozvoj mladých hráčov pri zachovaní výsledkov spôsobil, že klub bol zlatým štandardom, ktorý mali kluby nasledovať. Ale to Monako odvtedy zaniklo.Väčšina ich víťazných hráčov, Campos, Vasilyev a zdanlivo Jardimovo spojenie s jeho tímom, neskoro opustili Stade Louis II. Majú však nasledovaný príklad, ak sa chcú vrátiť do prvej šestky. Nemusia hľadať ďalej ako Lyon, Nice a Bordeaux. Facebook Twitter Pinterest Islam Slimani dal Monaku vedenie proti Nîmesovi, ale nádej dlho nevydržala.Fotografia: Valéry Hache / AFP / Getty ImagesLigue 1 body na rozhovor

Amiens 1-2 NantesAngers 3-0 MetzBrest 1-0 ReimsDijon 0-2 BordeauxMonaco 2-2 NîmesStrasbourg 0-2 RennesPSG 4-0 Toulouse Boli to užitočné ? Ďakujeme za vašu spätnú väzbu. Tabuľka Ligue 1PosTeamPGDPts1Rennes3492Lyon2963PSG3664Nice2265Angers3-166Brest3157St Etienne2148Reims3149Metz30410Bordeaux30411Nantes30412Toulouse3-3413Lille20314-1133113

Full Width 2014. All Rights Reserved