Zlín si hru sťažil. Fantastický úspech, Červenka sa radoval z postupu do semifinále


V ligovej súťaži bojujú o prežitie, ale v MOL Cupe už patria medzi štyri najúspešnejšie tímy. Zlínčania vo štvrťfinále zdolali Liberec 2:1 po predĺžení a stále dúfajú, že nadviažu na triumf z roku 2017 v domácom pohári.

Švédi sa dostali do vedenia 1:0 v závere prvého polčasu, keď bol vylúčený liberecký Mohamed Doumbii, ale sedem minút pred koncom riadneho hracieho času ešte získali tesný náskok. Víťazný gól však strelili už po 35 sekundách nastavenia.

“Postup je pre nás fantastickým úspechom, ktorý nebolo ľahké dosiahnuť. Zápas sme si zbytočne skomplikovali neustráženými štandardkami. Červená karta Liberca nám skôr ublížila. V úvode predĺženia sa nám však podarilo streliť druhý gól a potom sme postup odklepli,” tešil sa tréner Moraviec Bronislav Červenka.

Verí, že postup nenaruší záchranárske práce Zlínčanov v najvyššej súťaži. “Bude to zápas navyše. Víťazstvo je však pre nás veľkým povzbudením, semifinále bude pre hráčov odmenou. Bol by som rád, keby sme Spartu opäť videli doma,” zveril sa.

Červenka dúfa, že tridsať minút navyše, ktoré jeho zverenci odohrali v nastavení, sa neprejaví na úbytku síl v nedeľňajšom dôležitom ligovom súboji s ostravským Baníkom. “Musíme dôkladne zregenerovať. Na Baník sa pripravíme čo najlepšie. Zostavu budeme vyberať tak, aby nastúpili hráči, ktorí budú fyzicky fit,” plánoval.

Útočník Tomáš Schánělec po zimnom príchode zo Sparty prvýkrát skóroval v drese Zlína a hneď v úvode zápasu otvoril skóre. “Som veľmi rád, že to tam konečne padlo. Veril som, že je to len otázka času, ale aj tak sa mi uľavilo. Som ešte šťastnejší, pretože môj gól nám pomohol k postupu cez Liberec,” povedal.

Pochválil svojho spoluhráča Jakuba Černína, ktorý mu predložil presnú prihrávku. “Na stopéra to zvládol perfektne. Bolo na mne, aby som loptu trafil presne. Podarilo sa,” pochválil Schánělec úspešný nábeh za obranu súpera.

Márne sa čudoval, prečo Švédi po rozohratí presilovky paradoxne prenechali iniciatívu Slovanu. “Našťastie všetko dobre dopadlo, ale musíme si zanalyzovať, čo sme urobili zle,” vedel.

V Zlíne je na hosťovaní do konca sezóny. “Už som si zvykol na nové mužstvo. Štýl hry je tu trochu iný ako v béčku Sparty, kde som dostával veľa šancí. Teraz mám len jednu za zápas a musím ju premieňať. Som rád, že sa mi to proti Libercu podarilo,” tešil sa Schánělec.

Full Width 2014. All Rights Reserved