Jordan Spieth zvíťazil nad Rory McIlroyovou a Adamom Scottom, aby vyhral Australian Open


Rastúci americký talent Jordan Spieth zastrelil kolo svojho života na osem menej ako 63 rokov, keď jeho súperi pracovali vo vetre Sydney, aby si na Australian Open vyžiadali druhý profesionálny titul šiestimi údermi.

Texan, ktorý sa v apríli zúčastnil druhého miesta na svojom americkom magisterskom debute, vystrelil osem vtákov v bezchybnom finálovom kole, aby zabezpečil Stonehaven Cup na turnaji v austrálskom golfovom klube na 13-pod 271.

Turnaj vo výške 1,25 milióna dolárov bol vyúčtovaný ako súboj medzi svetom č. 1 Rory McIlroyovou a č. 3 Adamom Scottom, ale 21-ročný Spieth túto show ukradol svojím ohromujúcim posledným kolom.

Svet č. 14 bol najmladším šampiónom Australian Open, pretože Aaron Baddeley vyhral druhý titul ako teenager v roku 2000 a prvý Američan od Brad Faxona v roku 1993, keď mal Spieth len niekoľko mesiacov.

< p> „Nemyslel som si, že kolo je tam vonku, ale putá sa tam stále len pohybujú,“ povedal Spieth v prezentácii v greenside. “Je to to najlepšie kolo, aké som kedy hral, ​​najlepšie víťazstvo, aké som kedy mal, je to úžasné.” Spieth uznáva dav potom, čo nasadil putt na deviatu.Fotografia: futbalreport.sk

Konečné skóre Spietha bolo rekordom na novo rekonfigurovanom ihrisku, ale lepšou indikáciou jeho kvality bolo, že iba sedem ďalších hráčov skončilo na turnaji pod par.

Austrálsky rod Pampling dosiahol 68 bodov za druhé miesto, strela bola lepšia ako krajan Brad Rumford (70) na treťom mieste s ďalším miestnym Gregom Chalmersom (71) na štvrtom mieste na päť pod.Všetky tri zabezpečené miesta na budúcom roku na Open v St. Andrews.

Scott (71) bol na piatom mieste oproti štyrom, zatiaľ čo obhajca šampióna McIlroya, ktorého víťazstvo v Royal Sydney v minulom roku poskytlo odrazový mostík pre jeho hviezdny rok 2014, dokončil 15 striel z tempa v podiele 15. po 72.

Začal deň v trojcestnej kravate pre vedenie na päť pod, Spieth rýchlo utekal pred svojimi súpermi s prvým birdie v treťom.

Po odstránení štvrtého bodu skutočne položil nohu na plyn a do ďalších troch otvorov vypustil putá vtákov s veľkosťou 10, 5 a 15 stôp, aby otvoril medzeru štyroch výstrelov nad poľom.

Do 14. dňa už neboli žiadne birdie – ale zásadne v ťažkých podmienkach, žiadne bogey – ale to začalo ďalšiu silnú jazdu a na run-in zachytil ďalšie tri strely.

Full Width 2014. All Rights Reserved