Billie Jean King opúšťa organizátorov Australian Open, ktorí sa hádajú o novej diskusii


Australian Open sa ponoril do druhej kontroverzie za 24 hodín, keď Billie Jean King v piatok vyhlásil, že nemôže podporiť pokračujúce pomenovanie Margaret Court Arena po najlepšom hráčovi národa kvôli jej „hanlivým“ vyhláseniam o komunite LBGT.

Vo štvrtok bola riaditeľka turnaja, Craig Tiley, nútená obhájiť rozhodnutie pozvať Máriu Šarapovovú, aby sa podelila o pódium s mužským šampiónom Rogerom Federerom na televíznom ceremoniáli, aj keď slúžila. 15 mesiacov kvôli neúspešnému testu na drogy tu pred dvoma rokmi.

Tvrdil, že v neprítomnosti šampióna žien Sereny Williamsovej by bolo vhodné mať za ňou bývalú držiteľku titulu Sharapova – pri príležitosti 10. výročia získania titulu. Margaret Court hovorí „tenis je plný lesbičiek“, keď sa eskaluje rad Čítaj viac

To vyvolalo lokálny rozruch a v piatok bolo čo prísť.

Kráľ, ktorý oznámil, že je lesbička v 51 rokoch reagovala na príbeh New York Times, v ktorom Martina Navratilova – ďalší hráčka, ktorá propaguje práva homosexuálov od vyhlásenia svojej vlastnej sexuality už pred mnohými rokmi – kritizovala Súd za jej postoj.

Navratilova uviedla, že odmietne hrať v aréne Margaret Court Arena, ak stále hrávala, a King súhlasil s tým, že bola ocenená na tlačovej konferencii, keď bola menovaná austrálskou otvorenou ženou roka.

„Vyhrala 24 veľkých zabití, viac ako ktokoľvek iný, “povedal King of Court, ktorý minulý mesiac oznámil, že sa nezúčastní tohtoročného turnaja. „Rocket [Rod Laver] dostal arénu a ľudia povedali:„ Čo budeš robiť pre Margaret? “

„ Neviem.Myslím si, že je naozaj dôležité, aby ste dostali meno pre všetko, čo ste pohostinní, ste inkluzívni, aby ste otvorili ruky každému, kto príde do verejného zariadenia.

„Ja bolo v poriadku až donedávna, keď povedala toľko hanlivých vecí o mojej komunite, o LBGT. To sa v mojom srdci a duši skutočne prehĺbilo. Keby som bol súčasťou hlasovania – čo nie som; je to naozaj na ľuďoch Austrálie – [hlasoval by som to zmeniť].

„Osobne si nemyslím, že by už nemala mať [jej meno]. Myslím, že keby ste hovorili o domorodých ľuďoch, Židoch alebo iných ľuďoch, neviem si predstaviť, že by verejnosť chcela, aby niekto [ako je súd] mal nejaké meno. Facebook Twitter Pinterest Billie Jean King hovorí s riaditeľom turnaja Australian Open Craigom Tileym.Fotografia: Mark Baker / AP

„Možno, že kvôli našej komunite, komunite LGBT, by sa ľudia mohli cítiť inak, ale my sme všetci Božie deti. Pravdepodobne si nemyslím, že je vhodné mať na sebe svoje meno.

„Mám svoje meno na celom zariadení [na Flushing Meadows] v USA. Spomínam si na ten deň, keď som tam mal svoje meno a Bet 365 zmysel pre zodpovednosť. Sotva som mohol dýchať kvôli zodpovednosti. Myslím, že ak budem mať na čomkoľvek svoje meno, uvítal by som Margaret, privítal by som kohokoľvek – či s nimi súhlasím alebo nie. Nie je to dôležité.

„Myslím si, že sa jej skutočne podarilo vyhnať. Keď hovorí o tom, že deti transgenderov sú od diabla, ktorý ma postavil za hranicu.

„Myslím si, že je naozaj dôležité byť vaším autentickým ja.Trvalo mi dlho o mojej vlastnej Bet 365 sexualite. Mal som 51 rokov predtým, ako som sa cítil pohodlne na svojej vlastnej koži. Hanebné veci sú veľmi ťažké, takže je to posledné, čo potrebujete. Deti rodiny LBGT majú oveľa vyššiu mieru samovraždy. Toto je časť zhovievavosti voči nám. Len si myslím, že to nie je zdravé. “

Organizátori turnajov zverejnili zvukovú pásku z tlačovej konferencie v mediálnej sekcii svojich webových stránok – len krátko na to ju bez vysvetlenia zložiť.

Full Width 2014. All Rights Reserved